fbpx

Hi there!

Mijn naam is Sanna Prinsen

Ambitieus & Gedreven, Trainer, Spreker & Auteur, Energiek & Bevlogen en moeder van drie

Sanna Prinsen

Benieuwd naar mijn verhaal?

Mijn naam is Sanna Prinsen. Ik ben opgegroeid in een liefdevol gezin met drie kinderen. Een familie met een hoog arbeidsethos want bij ons thuis werd er altijd gewerkt. Uitslapen en niets doen zat er niet in; er was altijd wel iets te doen. Ik denk dat hier de basis ligt voor mijn eigen lat, want deze ligt hoog.

Als kind al was ik al leergierig en ik deed altijd goed mijn best. En dat harde werken werd beloond met resultaat. Dit patroon zette zich voort in mijn werk. Een universitaire masterstudie deed ik “er even bij” naast een fulltimebaan in het onderzoek. Ook mijn promotieonderzoek deed ik naast ander onderzoekswerk. En zelfs mijn baan als postdoctoraal onderzoeker was ik al begonnen toen ik mijn promotieonderzoek nog moest afronden. En toen moest het “echte werk” nog beginnen, want hiermee stond ik pas aan het begin van de academische ladder.

Mijn baan als senior onderzoeker -en later als assistent professor- was veeleisend. Om aan de top van mijn vakgebied mee te kunnen blijven draaien heb ik jarenlang veel te hard gewerkt. Ik heb altijd het uiterste van mezelf gevraagd. Ik voelde me onrustig, gehaast en ik had last van stress. In combinatie met een druk gezinsleven, want intussen ben ik moeder geworden van drie prachtige kindjes, bleef er nagenoeg geen tijd over voor mezelf. Tijd voor ontspanning nam ik niet, waardoor opladen niet meer lukte. Mijn batterij raakte leger en leger. Totdat mijn energie echt op was.

Stilstaan heeft mijn leven veranderd

Door de burn-out die ik in 2019 doormaakte werd ik letterlijk gedwongen om stil te staan. Ik had tijd om na te denken en ik ben veel gaan lezen, vooral op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Deze verdieping zorgde ervoor dat ik tot andere inzichten ben gekomen. Ik geloof erin dat het er in het leven om gaat dat je bewust omgaat met je tijd: wat wil je écht, wat vind je écht belangrijk, waar word je gelukkig van? Kortom: waar wil je jouw tijd, aandacht en energie aan besteden?  

Vanuit deze visie liet ik mijn carrière in de wetenschap achter me en startte ik medio 2020 mijn eigen bedrijf Make Life Work. Het is mijn missie om anderen te helpen om de regie te houden over hun tijd. Dat doe ik door het ontwikkelen en uitgeven van de It’s About Time planner en door het geven van lezingen, trainingen, masterclasses en workshops. Benieuwd? Lees hier verder.

 

“Stilstaan is mijn grootste vooruitgang geweest.”

Leef jij je leven of laat jij je leven?

Misschien herken je het wel: de dagen vliegen aan je voorbij en voor je het weet ben je alweer een week, een maand of zelfs een jaar verder.

Je bent continue aan het racen tegen de klok, je bent moe, je voelt je gehaast en je hebt last van stress. Tijd voor ontspanning schiet erbij in omdat er altijd wel iets tussendoor komt. 

Heb je jezelf wel eens afgevraagd wat jij met je tijd doet? Leef jij je leven of laat jij je leven?

Het is mijn missie om je te helpen om energieker en ontspannen te werken en te leven zodat er meer evenwicht bestaat tussen inspanning en ontspanning (i.e. werk vs. privé, moeten vs. willen en tijd voor anderen vs. tijd voor jezelf). Om mijn missie te ondersteunen heb ik een methode ontwikkeld die je inzicht geeft in wat voor jou nu écht belangrijk is en die je helpt om hier ook daadwerkelijk prioriteit aan te geven, ook op de lange termijn. Deze methode is verwerkt in een planner: de It’s About Time planner.

De It’s About Time planner is dus veel meer dan een planner alleen. Het is een coach op papier die je helpt om de regie te houden over je tijd & leven.

Daarnaast geef ik lezingen, trainingen, masterclasses en workshops voor zowel organisaties en teams, als voor kleinere groepen en op individueel niveau. Bekijk hier wat ik voor jou (en je team) kan betekenen.

 

Waar verlang jij naar?

Wat leuk dat je mijn hele verhaal hebt gelezen! Misschien lees je er herkenning in en loop je ook tegen dezelfde dingen aan als ik? Door onze drukke levens en volle agenda vergeten we vaak onszelf. Want als je heel eerlijk naar jezelf zou zijn: hoe vaak maak jij bewust tijd vrij voor jezelf? En, wanneer laad je op?

Misschien loop je al langer tegen bepaalde uitdagingen aan, maar weet je niet goed hoe je die kan aanpakken? Of merk je dat je, ondanks je goede voornemens, toch steeds terugvalt in oude patronen? Je weet dat je iets moet veranderen aan de situatie, maar tegelijkertijd weet je niet goed hoe.

Als je het gevoel hebt dat ik hierin iets voor je kan betekenen, neem dan contact met mij op. Wie weet kan ik je al met een paar praktische tips op weg helpen om minder stress en meer rust te ervaren in je leven.

Vul het formulier hieronder in, dan neem ik binnen 24 uur contact met je op. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Ik maak graag kennis met je.

Sanna Prinsen

Ik zorg goed voor mezelf door:

 • 3x in de week op de tennisbaan te staan
 • iedere dag een wandeling door het park te maken
 • voldoende water te drinken
 • iedere dag minimaal een half uur te lezen
 • te mediteren en ademhalingsoefeningen te doen
 • voldoende nachtrust te nemen

In het kort:

 • samenwonend met mijn man en onze drie kinderen in het centrum van Amersfoort
 • gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en opgeleid tot klinisch epidemioloog
 • promotieonderzoek gedaan en doorgegroeid tot assistent professor in het Amsterdam UMC
 • in 2019 een burn-out gehad waardoor mijn visie én werk veranderde
 • ondernemer sinds medio 2020 in mijn eigen bedrijf: Make Life Work
 • en chocolade, my guilty pleasure